Modny w Japonii, a w 2018 r. będzie modny wszędzie. Pikantny i prosty, to jeden z podstawowych smaków. Umami jest naturalnym składnikiem wielu produktów, takich jak pomidory, miso, mięso i grzybów.

Wystarczy kilka prostych kroków i możesz mieć własny słoik umami, po prostu ususz grzyby porcini lub shitake. Umieść grzyby w odpowiedniej temperaturze w piekarniku AEG o zostaw na noc. Następnie zmiksuj je na proszek – posypuj nim różne potrawy.

Piekarnik SenseCook

Przestawiamy nowego zastępcę szefa kuchni. Twoje nowe narzędzie w poszukiwaniu najbardziej soczystej jagnięciny, najdelikatniejszego fileta z łososia. Uzyj funkcji FoodSensor, aby powiedzieć piekarnikowi w jaki sposób ma być przygotowane Twoje danie  – za pomocą takich słów, jakie zostałyby użyte w restauracji – krwisty, średni, dobrze wysmażonny.. 

Po raz pierwszy możesz zaufać piekarnikowi, że zrozumie jaki efekt chcesz osiągnąć na podstawie wybranych słów. Piekarnik SenseCook kontroluje wszystko, nie musisz otwierać drzwiczek - od delikatnego kawałka mięsa do płynnego fondanta czekoladowego, zawsze osiągniesz idealny efekt. Nareszcie - piekarnik, który rozumie Twój język.

Dowiedz się więcej o piekarniku SenseCook

Proszek umami

Składniki

300g grzybów shitake

Sposób przygotowania

- Pokrój grzyby na cienkie plasterki..
- Rozłóż na dwóch blachach.
- Włóż do piekarnika SenseCook i zostaw na noc w temperaturze 45°C.
- Wyjmij blachy i zblenduj grzyby na proszek.