Co będzie prażone w 2018 r.? Quinoa, amarantus i sorgum. Te ziarna będą prażone na gorącej patelni. Prażone nasiona były przygotowywane od wieków za pomocą najprostszej metody, takiej jak prażenie kukurydzy.

Nowoczesne prażone nasiona są na ogół przygotowywane przy użyciu wysokiej temperatury, ciśnienia lub wyciskania. Takie nasiona są używane do posypywania sałatek, a także jogurtu czy pieczonych warzyw. Ponieważ prażenie wymaga wysokiej temperatury, upewnij się, że masz wysokiej klasy płytę, umożliwiającą precyzyjną kontrolę. Technologia AEG zapewnia precyzję niezbędną do uzyskiwania najlepszych efektów.

Płyta MaxiSense Pure

Wyobraź sobie lśniącą powierzchnię czystego, czarnego szkła, które jest idealnie zintegrowane z blatem roboczym. Strefy grzejne i dotykowe elementy sterujące nie są widoczne dopóki Twoje palce ich nie ożywią. Płyta MaxiSense Pure łączy eleganckie wzornictwo z responsywnością, przekształcając Twoją kuchnię i zmieniając gotowanie w prawdziwą przyjemność.

 

Elementy sterujące Direct Touch pozwalają uzyskać doskonałe efekty gotowania za każdym razem. Suwaki ułatwiają tak precyzyjną regulację temperatury, że zmiana następuje dokładnie w tym momencie, w którym jest to niezbędne. Niezależnie od tego, jaką potrawę przygotowujesz, płyta indukcyjna pomoże Ci uzyskać idealny efekt.

Dowiedz się więcej o płycie MaxiSense Pure

Dmuchane nasiona amarantusa i czarnego ryżu

Składniki

2 łyżki nasion amarantusa
2 łyżki czarnego ryżu

Sposób przygotowania

- Mocno rozgrzej patelnię na płycie MaxiSense Pure. Następnie obniż temperaturę.
- Wsyp łyżkę nasion amarantusa lub łyżkę czarnego ryżu. 
- Pozwól, aby nasiona maksymalnie napęczniały, przełóż je do miski i powtórz tę czynność z kolejnymi nasionami.
- Użyj ziaren do posypania ulubionej zupy, sałatki lub płatków śniadaniowych.