Czy białka roślinne przejmują kontrolę? Jeśli spojrzysz na media społecznościowe lub wyniki wyszukiwania w sieci, to tak. Coraz więcej osób szuka zdrowych substytutów mięsa, bez utraty smaku i konsystencji.
Obecnie producenci substytutów mięsa nie chcą produkować tylko alternatywy dla mięsa, chcą zastąpić mięso. Jeżeli preferujesz bardziej naturalne podejście, jest kilka ciekawych sposób na pozyskiwanie białka z roślin. Na przykład owoc chlebowca jest doskonałym substytutem ulubionej przez wszystkich wieprzowiny.
Piekarnik SteamPro
Każdy posiłek powinien być doświadczeniem. Dlatego stworzyliśmy piekarnik SteamPro. Jest wyposażony w trzy tryby gotowania - ogrzewanie, para i tryb łączony. W trybie łączonym urządzenie automatycznie dobierze odpowiednią kombinację ogrzewania i pary. W efekcie Twoje potrawy będą soczyste w śrdoku i chrupiące na zewnątrz.
Niezależnie od tego, czy grillujesz mięso, pieczesz chleb, przygotowujesz delikatny deser lub używasz funkcji SousVide, którą oferujemy profesjonalnym restauracjom na całym świecie - masz pewność, że Twoje gotowanie przejdzie na wyższy poziom.
Bułeczki Bao
Składniki
1½ łyżeczki cukru
1 łyżki drożdży
50 ml mleka
1 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka octu winnego
200 ml wody
525 g mąki
1 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżki oleju rzepakowego do posmarowania
Sposób przygotowania
-Wymieszaj drożdże z cukrem, mlekiem, olejem i octem winnym. Dodaj wodę i mąkę i blenduj przez ok. 7 minut.
- Odstaw na 2 godziny do wyrośnięcia.
- Zagnieć ciasto na posypanym mąką blacie.
- Dodaj sodę.
- Zagnieć ponownie.
- Uformuj wałek i podziel na 18 równych części. Z każdej uformuj kulę.
- Posmaruj każdą odrobiną oliwy.
- Potnij papier do pieczenia na 18 równych kawałków. Połóż kule na kawałkach papieru i uformuj jak taco.
- Umieść na blasze do parowania pokrytej papierem do pieczenia i przykryj ściereczką. Odłóż na ok. godzinę do wyrośnięcia.
- Włóże do piekarnika SteamPro, tryb Full Steam, na około 8 minut.
Ugotowany na parze, glazurowany owoc chlebowca
Składniki
Owoce chlebowca
Szalotki
Marchewki
Glazura
1 łyżka posiekanego drobno czosnku
1 łyżka posiekanego drobno imbiru
1 łyżka oleju rzepakowego
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżk Goujuang (koreańskiej pasty z chili)
2 łyżki brązowego cukru
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
Sposób przygotowania
- Ustaw opcję Full Steam 90°C w piekarniku SteamPro.
- Umieść wydrążone kawałki owoców chlebowca na blasze i gotuj na parze przez 10 minut..
- Do lekko rozgrzanego rondla wlej 1 łyżka oleju rzepakowego.
- Delikatnie podsmaż czosnek i imbir.
- Dodaj pozostałe składniki glazury i gotuj przez 5 minut.
- Ustaw programe True Fan Cooking 210°C w piekarniku SteamPro.
- Ugtowane na parze kawałki owoców chlebowca posmaruj glazurą i piecz przez 15 minut.
- Wypełnij bułeczki Bao glazurowanymi owocami chlebowca, posyp posiekaną dymką i startą marchewką.
Płyta MaxiSense Pure
Wyobraź sobie lśniącą powierzchnię czystego, czarnego szkła, które jest idealnie zintegrowane z blatem roboczym. Strefy grzejne i dotykowe elementy sterujące nie są widoczne dopóki Twoje palce ich nie ożywią. Płyta MaxiSense Pure łączy eleganckie wzornictwo z responsywnością, przekształcając Twoją kuchnię i zmieniając gotowanie w prawdziwą przyjemność.