Jeżeli chodzi o jedzenie warzyw, to fiolet jest zieleniną 20 18 r. Buraki, słodkie ziemniaki, kwiaty hibiskusa – bogate w antocyjany, naturalne antyoksydanty. Nie tylko zdrowe, ale także smaczne.
Istnieje wiele możliwości przygotowania fioletowych warzyw. Zamknij wszystkie składniki odżywcze i ugotuj je na parze lub za pomocą techniki SousVide. Technologia AEG umożliwia precyzyjne gotowanie w niskich temperaturach – zapewniając, że wydobędziesz wszystko co najlepsze z fioletowych produktów.
Piekarnik SteamPro
Każdy posiłek powinien być doświadczeniem. Z tą myślą stworzyliśmy piekarnik SteamPro. Jest wyposażony w trzy tryby gotowania – ogrzewanie, para oraz połączenie obu tych opcji. W trybie łączonym odpowiednia kombinacja ogrzewania i pary zostanie automatycznie wyliczona. Co oznacza, że Twoje wypieki będą chrupkie i odpowiednio przyrumienione na zewnątrz, a jednocześnie soczyste wewnątrz.
Niezależnie od tego, czy grillujesz mięso, pieczesz chleb, przygotowujesz delikatny deser lub używasz funkcji SousVide, którą oferujemy profesjonalnym restauracjom na całym świecie, możesz mieć pewność, że Twoje potrawy przeniosą się na wyższy poziom.
Dowiedz się więcej o piekarniku SteamPro
Pierogi z czerwoną kapustą
Ok. 20 szt.
- 1 czerwona kapusta
Nadzienie
- 200 ml czarnego ryżu
- 400 ml wody
- 1 łyżka pasty miso
- 1 łyżka posiekanego drobno imbiru
- 1 łyżka posiekanego, świeżego czosnku
Sos
- 2 łyżki sosu japońskiego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
- szczypta płatków chil
Przybranie
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- 1 łyżka prażonych nasion sezamu
Sposób przygotowania
- Wlej wodę do pojemnika w piekarniku AEG SteamPro lub SteamBoost.
- Wybierz tryb Full Steam.
- Wytnij głąb z kapusty.
- Umieść główkę kapusty na naczyniu do parowania, włoż do piekarnika i gotuj na parze przez 30 min.
- Przygotuj nadzienie.
- Zagotuj wodę na płycie indukcyjne AEG MaxiSense Pure. Wsyp czarny ryż.
- Zmniejsz moc grzania i gotuj ryż przez 20 minut, aż będzie miękki i wchłonie całą wodę.
- Wymieszaj pastę miso, czosnek i imbir z ryżem.
- Wyjmij główkę kapusty z piekarnika AEG SteamPro Oven i zdejmij liście.Sprawdź, czy są wystarczająco miękkie, aby można było je rolować. W zależności od pory roku, czas gotowania do osiągnięcia odpowiedniej miękkości może być różny. Dogotuj liście, jeśli jest taka potrzeba.
- Usuń twarde części liści i podziel każdy z nich na ok.3 częsci.
- Napełnij liście ryżem i zawiń. Połóż na blachę do gotowania na parze.
- Gotuj na parze przez 10-12 minut w piekarniku AEG SteamPro Oven, tryb Full Steam.
- Wymieszaj składniki sosu.
- Podawaj posypane kolendrą i prażonymi ziarnami sezamu.