Składniki: dla 4 osób
- 4 łyżki oleju arachidowego
- 220 g tofu (pokrojone w kostkę)
- 4 kawałki kapusty pak choi
- 2 jajka
- 500 g makaronu jajecznego
- 1 ½ łyżeczki mielonej kolendry
- 4 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- 4 łyżeczki lekkiego sosu sojowego
- 2 łyżki wody
- 2 szalotki
- 2 łyżki sezamu
- 100 g groszku cukrowego
DEKORACJA
- 1 limonka (pokrojona na kilka kawałków)
- 1 dymka
- 1 papryczka chili
- 4 łyżeczki sosu Sambal Oelek
PRZYGOTOWANIA
- Drobno posiekaną cebulę oraz szalotkę duś w oleju arachidowym i dodaj tofu na 2-3 minuty
- Włóż na patelnię pokrojoną wzdłuż kapustę pak choi razem z groszkiem cukrowym
- Dodaj jajka, sezam oraz kolendrę i mieszaj do momentu, aż będą gotowe
- Zdeglasuj białym i ciemnym sosem sojowym , następnie dodaj świeży makaron
- W razie potrzeby dodaj więcej wody
DEKOROWANIE
- Wykończ limonką, szczypiorkiem i papryczką chili
- Dodatkowo możesz dodać Sambal oelek na talerz