Czym jest sous vide? Sous vide (wymawiane sue-veed), co oznacza „pod próżnią”, to francuska technika gotowania, która polega na prostym procesie kąpieli wodnej składników zamkniętych w torebkach próżniowych.
Piekarnik AEG z funkcją SousVide umożliwia precyzyjne gotowanie na parze potraw zamkniętych próżniowo. Dzięki temu możesz łatwo wykorzystać technikę sous vide do gotowania potraw w precyzyjnie określonej temperaturze za każdym razem - bez konieczności umieszczania składników w kąpieli wodnej.
Możesz to zrobić w łatwy sposób!
A gdybyśmy powiedzieli Ci, że używając funkcji gotowania metodą sous vide w piekarniku AEG SteamPro, możesz z łatwością gotować tak, jak robią to profesjonaliści?
Wykonując poniższe czynności, piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób uzyskać doskonałe rezultaty przy użyciu techniki gotowania sous vide.
Krok 1
Zapakuj składniki w torebkę próżniową.
Krok 2
Umieść żywność w piekarniku AEG SteamPro.
Krok 3
Wybierz ikonę sous vide „SV”.
Krok 4
Wybierz żądaną temperaturę.
Krok 5
Wybierz „Start”.
Krok 6
Smacznego!
Gotowanie metodą sous vide nie tylko gwarantuje niesamowity smak posiłków bez utraty smaku i wilgoci, ale także pomaga zachować wszystkie składniki odżywcze. Piekarnik AEG SteamPro pomoże Ci w łatwy sposób gotować metodą sous vide, dzięki czemu uzyskasz oczekiwane rezultaty za każdym razem, gdy przygotujesz smaczne danie.