Problem
- Czy w piekarniku z funkcja pary można również gotować metodą sous vide?
Dotyczy
- Piekarniki parowe
Rozwiązanie
W piekarnikach bez funkcji Sous Vide zabrakłoby precyzji, a dokładnie precyzyjnego utrzymania temperatury np. na poziomie 65 stopni. To, co jest najważniejsze w metodzie Sous Vide to stała, niska, precyzyjnie kontrolowana temperatura, którą zapewnia czujnik temperatury. Gwarantuje on, że w komorze urządzenia będzie dokładnie taka temperatura, jaką ustalimy – z dokładnością do 1 st C.
Poza urządzeniami typowo gastronomicznymi, w żadnym innym piekarniku nie osiągniemy takich efektów.
W pozostałych programach – zarówno w piekarniku SteamPro jak i innych piekarnikach mamy możliwość ustawiać temperaturę co 5 stopni. Oznacza to, że ustawione 65 stopni byłoby temperaturą średnią +/- 5 stopni, a gotowanie z dokładnością do 1 stopnia funkcji Sous Vide jest kluczowe.
W naszej ofercie dostępne są następujące piekarniki z funkcją Sous Vide: