Przegrzebki z koprem włoskim
Przegrzebki z koprem włoskim
Imponujący, pełen aromatycznych smaków, szybki obiad.
Składniki
500 g przegrzebków, 1 łyżka nasion kopru włoskiego, 1 łyżka oleju cytrynowego lub owocowej oliwy z oliwek, 1 cytryna, sól morska
Sposób przygotowania
Liczba porcji: 4
1. Rozgnieć nasiona kopru włoskiego w moździerzu. Umyj cytrynę i zetrzyj z niej skórkę.
2. Wymieszaj zmielone ziarna i skórkę z cytryny z olejem. Razem z przegrzebkami włóż do woreczka SousVide. Upewnij się, że przegrzebki leżą płasko obok siebie, tworząc równomierną warstwę.
3. Umieść torebkę z przegrzebkami w piekarniku parowym, poziom 3, program SousVide i gotuj w temperaturze 60°C przez 10 minut.
Sposób podania:
Ugotowane przegrzebki skrop sokiem z cytryny i posyp solą morską.