Gruszki w czerwonym winie

Gruszki w czerwonym winie

Gruszki w czerwonym winie

Przyprawy dodają ciepła i pogłębiają smak deseru.

Składniki

400 ml czerwonego wina, 1 łyżka cukru, 2 gruszki, opcjonalne przyprawy: cynamon, goździki

Sposób przygotowania


Liczba porcji: 4

1. Zredukuj czerwone wino i cukier w rondlu. Obierz gruszki i przekrój na połowy. Umieść połówki gruszek i czerwone wino w woreczku SousVide. Dodaj przyprawy, jeżeli chcesz ich użyć. Zamknij próżniowo.

2. Umieść woreczek w piekarniku parowym, poziom 3, 95°C i gotuj przez 15 minut.

Sposób podania: ten deser doskonałe smakuje z kremem angielskim.

  • Mus limonkowy z sosem malinowym

    Idealnie zbalansowany deser, który nie tylko doskonale smakuje, ale także pięknie wygląda.

  • Foudant czekoladowy

    Drobno zmielona zielona herbata to sekret niezwykłego deseru.